06 heinäkuuta 2010

Ihania ankeriaita



On tullut tänään kuunneltua pitkästä aikaa Eelsiä ja kylläpäs kuulostaakin hyvältä. Jokin tässä laiskassa, aurinkoisessa päivässä loksahtaa mielessäni täydellisesti yhteen Eelsin usein päällisin puolin aurinkoisen mutta sisältä paljon monisyisemmän tunnelman kanssa. Yleinen käsitys kesämusiikista ei ehkä tarkoita lauluja yksinäisyydestä, syrjäytymisestä ja lähestymiskielloista, mutta minä olenkin niin erakoituva luonne etten taida enää ymmärtää että nämä on vähän semmosia surullisia lauluja.



Mark Oliver Everett on yksi lempisanoittajistani, ja miksei säveltäjistäkin. Mitä tulee kappaleisiin, jotka ovat yhtä aikaa sydäntäsärkeviä, järkyttäviä, kauniita ja lohduttavia, mies on mestari. Vaikka Mr. E laulaa vakavista aiheista hilpein sävelin, ei tulos ole irvokas vaan surumielisen rauhoittava. Toisaalta myös aidosti toiveikkaat ja onnelliset laulut istuvat saumattomasti albumikokonaisuuksiin.


Älkää antako videon hämätä, kappale on kyllä Eelsin Numbered Days.

Lisää tällaisia kesäpäiviä. Lisää jäätelöreissuja vesitorniin, täydellistä kesämusiikkia ja täydellisiä farkkushortseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti