29 helmikuuta 2012

Zey have a secret world in the twilight

M83 Tavastialla 27.2

Henkilökohtaiset lähtökohtani M83:n toissapäiväiselle keikalle eivät olleet parhaat mahdolliset. Univelkaa ainakin viikon ajalta ja takana neljä kohtuullisen uuvuttavaa päivää töissä. Keikalle lähtiessä myöhästyin kahdesta bussista ja missasin lähes koko Porcelain Raftin setin, vaikka artisti olisi kiinnostanut kyllä ihan sen koko kolmenkymmenen minuutin osalta.

M83 saapui lavalle, iski ensimmäiset sävelet ilmoille, ja minuutin kuluttua kaikki väsymys ja ketutus oli tiessään. (Paitsi että lavalla ensimmäisenä käväissyt mörkö sai kyllä harmittelemaan, että viime hetkellä jätin kameran laukusta pois.) Ensimmäisenä kuultiin luonnollisesti uusimman levyn uljas Intro, jonka kohdalla on otettava heti esiin yksi livetilanteen ehdoton tähti: kiipparisti-laulaja Morgan Kibby. Nainen veti kunnialla Zola Jesuksen lauluosuudet, eikä muutenkaan seurannut turhan orjallisesti biisien albumiversioita. Esimerkiksi We Own The Sky tarjosi mahtavaa revittelyä vokaalipuolella ja yltyi loppupuolella hengästyttäväksi paahtamiseksi. Myös Reunion oli Kibbyn taidonnäyte parhaimmillaan.Kim & Jessie oli tietty yhtä ihana kuin aina, mutta ratkaisevasti bileet tuntuivat vapautuvan sen biisin kohdalla, jossa Paul Danon näköinen basisti hakkasi sitä kolisevaa juttua. Lisätutkimukset paljastavat biisin nimeksi Sitting. Odotin Midnight Citya ihan viimeisenä biisinä, mutta se kuultiinkin jo varsinaisen setin loppupuolella. Kyllähän sitä viime vuoden parasta biisiä aina ilokseen bilettää. Vaikka saksofonia ei valitettavasti lavalla nähtykään. Jaksaa toimia päivästä / viikosta / kuukaudesta toiseen!

Moni jäi varmasti ihmettelemään Graveyard Girlin puuttumista, omalla kohdalla vielä siistimpi helmi olisi ollut Saturdays = Youthin kaunis Up!. Ei sekään silti lopulta juuri jaksanut harmittaa, kun keikka vielä päättyi älyttömän hienoon Couleursiin.Kaiken kaikkiaan - upea, hypnoottinen, unelmoiva, tanssittava, vangitseva. Mitään ihan älyttömiä bileitä Tavastialle ei silti syntynyt, liekö johtunut maanantaista vai mistä. Pieni Provinssi-kutina jäi kyllä kytemään. Merci beaucoup, Gonzalez & co!

2 kommenttia:

  1. We Own the Night? Tarkoitetaanko tässä nytten We Own the Skyta vai Skin of the Nightia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, siis joo, We Own the Sky oli tietty kyseessä! :D

      Poista