10 maaliskuuta 2014

Iisa - s/t

Arvio on julkaistu Lapin Ylioppilaslehden numerossa 1/14.


Indiepopyhtye Reginasta tutun Iisa Pykärin ensimmäinen omalla nimellään julkaisema albumi on hyvin kirjaimellisesti soololevy, sillä kappaleissa ollaan paljon yksin – joko konkreettisesti tai oman pään sisällä.

Hidastempoisten ja melodialtaan aika yksinkertaisten kappaleiden suola ovatkin Iisan tekstit. Ne kertovat pienten, samaistuttavien hetkien kautta paljon suurempia tarinoita kuin ensi kuulemalta tajuaakaan. Loistoesimerkki tästä on Knipin kanssa duetoitu Puutarhajuhla, jonka tarinassa pariskunnan päällepäin idyllisen illan pinnan alla piilee ääneen lausumattomia jännitteitä.

Levyn yleisilme on pohtiva ja melankolinen. Slovaripainotteiset poplevyt alkavat usein helposti toistaa itseään, mutta Iisan kohdalla mielenkiinto säilyy. Juuri sopivasti vaihtelua tuovat pari nopeampaa biisiä, joiden helmi on jo loppukesästä sinkkuna julkaistu Perjantai, jossa otetaan kaikki irti yksinäisestä viikonlopusta. Soundien puolesta albumi sekoittaa kasari- ja aor-sävyjä Reginan vanhaan, elektronisempaan tuotantoon.

Iisan Reginasta tuttu aviomies Mikko Pykäri on ollut mukana tämänkin albumin teossa, mutta kokonaisvisio ja kappaleet ovat nyt Iisaa itseään. Ne kolme kappaletta, joissa Mikko on ollut mukana sävellystyössä, ovatkin levyn ainoat nopeat – ja Reginamaisimmat – biisit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti